Ægtepagt


Ægtepagt - Generelt

En ægtepagt kan og skal bruges i en lang række situationer.

Med en ægtepagt kan du eksempelvis sikre dig i tilfælde af skilsmisse. Det gøres ved at oprette en særejeægtepagt. Særejet kan have forskellige karakter, og der er en lang række forskellige muligheder for at skræddersy særejet på den måde der er bedst til jer. Overordnet er der to former for særeje; skilsmissesæreje, der alene får virkning ved skilsmisse, og fuldstændigt særeje, de har virkning ved både skilsmisse og død.

Med en ægtepagt om særeje kan I vælge, om det skal være enkelte aktiver der skal være i særeje eller om det skal være jeres samlede formue. Det er for eksempel værd at overveje, om der skal haves særeje på en virksomhed eller effekter af væsentlig betydning, idet sådanne aktiver vil kunne holdes ude af en bodeling ved skilsmisse.

Derudover kan en ægtepagt bruges i kombination med et testamente. Her vil man med begge dokumenter sørge for, at over 90 % af det samlede bo går til ægtefællen. På den måde kan ægtefællens levestandard opretholdes.

En ægtepagt er også relevant, hvor den ene ægtefælle ejer mere end den anden, og man vil sikre sig, at den ikke formuende ægtefælles kreditorer får fat i de anden ægtefælles værdier.

🔒 100% fortrolighed - du forpligtes ikke ved at kontakte os og det koster ikke noget at spørge. Professionel rådgivning af advokater der taler dit sprog.

I dag er det stadig sådan, at en gave mellem to ægtefæller skal give med en ægtepagt. Med andre ord skal der oprettes en ægtepagt, hvori der skrives at du giver en nærmere specificeret ægtepagt til din ægtefælle. I modsat fald er gaven ikke givet og din ægtefælle har ikke modtaget den. Det lyder måske underligt, men det er altså en gyldighedsbetingelse at der oprettes en ægtepagt. Vær opmærksom på, at det alene gælder usædvanlige gaver, og almindelige gaver som fødselsdagsgaver eller lignende er undtaget fra denne bestemmelse.

Vær opmærksom på, at en ægtepagt skal tinglyses for at have virkning og for at være gyldig. VI hjælper uden ekstra omkostninger med tinglysningen. Det koster 1.660 kr. i tinglysningsafgift som går til staten - beløbet ikke er medregnet i prisen for ægtepagten.

Ægtepagt og pension

Som ægtefæller skal man være opmærksom på, at langt de fleste pensioner er særeje uden at man har oprettet en ægtepagt. Det betyder med andre ord, at hver ægtefælle udtager sine pensionsordninger i tilfælde af skilsmisse og at de derfor ikke skal deles.

Det er vores erfaring, at en ægtefælle ofte har indbetalt væsentligt mere på sin pensionsordning end den anden. Det kan for eksempelvis være det tilfælde, at en ægtefælle er i fast job med pensionsordning og den anden ægtefælle er iværksætter og kun har sin virksomhed. I tilfælde af skilsmisse skal ægtefællen med pensionen ikke dele, men det skal den ægtefælle, hvis ”pension” er virksomheden.

Med en ægtepagt der ligedeler pensionsordninger kan I sikre jer, at der er ligedeling i tilfælde af skilsmisse.

Kontakt os allerede i dag for at høre mere om ægtepagter og hvordan du skal forholde dig. Testamente24/7 klarer det komplekse papirarbejde og vi yder naturligvis gratis råd og vejledning. Det koster ikke noget at spørge og du kan også ringe på tlf. 36 98 18 97.

🔒 100% fortrolighed - du forpligtes ikke ved at kontakte os og det koster ikke noget at spørge. Professionel rådgivning af advokater der taler dit sprog.

Ægtepagt

Kontakt os
  • Få sikret hinanden ved ægteskab
  • Få mere ud af testamentet
  • Sikrer jer i tilfælde af skilsmisse og død
  • Overdrag gaver mellem ægtefæller
Kontakt os
Bestil allerede i dag og få levering om få dage.
Visa MasterCard Maestro Viabill
Alle priser er i DKK inkl. 25 % dansk moms. Betaling via kreditkort, Viabill (eller bankoverførsel ved aftale)
Fast pris uanset ønsker Vi tilretter til du er tilfreds Rådgivning pr. telefon og mail Udarbejdet af advokater Ring Tlf. 36 98 18 97